Снимка: архив, Булфото

43-годишният Димитър Желязков е в съзнание, но е дезориентиран. На моменти той не разбирал къде е и говорел несвързано. Имало и "светли" периоди, в които Митьо Очите осъзнавал, че е в болница.

Още по темата

Според медиците той още не е способен да осъзнае, че е тежко ранен, нито да възвърне спомените си от нощта на кървавата престрелка, която се разигра в Слънчев бряг.

Максималното на което се надяват към момента е, че разпознава болничната обстановка и осъзнава, че лежи за лечение.

Разследващи допускат, че Очите може и да симулира, за да отърве разпитите и евентуалния затвор.

Желязков остава в отделението по реанимация и макар че вече няма пряка опасност за живота му, от болницата уточняват пред  "24 часа", че го очаква дълъг и тежък период на възстановяване.

Пред входа на реанимационната зала, в която е настанен Желязков, все още има полицаи. Те бяха поставени там по настояване на роднините му, които се страхували от нов инцидент.

Над 30 литра кръв бяха прелети на тежко ранения мъж, който получи пет куршума в жизнено важни органи от хора на пазарджиклията Божидар Кузманов-Божо Кравата.

Три пъти в несебърския бос стрелял Георги Иванчев, като изстрелите са произведени с пистолет Макаров с изстрити номера.

Други три изстрела в гърба на Митьо Очите произвел плевенчанинът Радослав Димитров. Това е станало пред ресторанта, докато Очите и хората му опитвали да се измъкнат.

На Иванчев и Димитров вече са с повдигнати обвинения по чл.116 от НК за опит за убийството на Димитър Желязков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase