Снимка: Булфото, архив
fallback

Русенец влиза в затвора за кражба, при която е задигнал няколко литра вино, съобщава "24 часа", като се позовава на информация от Районния съд в дунавския град.

Това не е първата кражба на мъжа и той е осъден като рецидивист, по обвинение на Районна прокуратура – Русе. Той ще бъде лишен от свобода за една година при строг режим.

Темида призна за виновен Александър А. за това, че през юли 2015 г., в Русе, в условията на опасен рецидив и след предварителен сговор със друг мъж , и чрез използване на техническо средство, е отнел чужди движими вещи.

Апашът отмъкнал 4 литра бяло вино марка "Юнашко", 2,5 литра наливно бяло вино, 3 литра домашна гроздова ракия, две пластмасови телескопични риболовни пръчки и една рибарска въдица - всичко на обща стойност 71.50 лева. Той е взел нещата от мазе на жилищен блок в Русе.

26-годишният рецидивист имал предходни осъждания и бил с взета мярка задържане под стража. Съучастникът му също бил осъден за това деяние, след одобрено от съда споразумение и възстановяване на щетите от престъплението.

Присъдата подлежи на обжалване пред Русенския Окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

OMG_Lucker

преди 7 години

Значи моля в условия на опасен рецидив МВР да арестува хулигана, който 3 пъти ми пука гумите на колата, да го затвори за Х години (където Х> 20). Да хванат и този дето счупи клоните на дървото пред кооперацията и едно стъкло и минимум за Y години (където Y>10). Да не забравяме и този дето изпомачка цветята пред входа за Z години (Z>8).А тези добри хора дето окрадоха КТБ и България да не ги закачат!!! Te не са толкова важни!

9

Анонимен

преди 7 години

В Америка присъдата за подобен рецидив е и по строга

8

Анонимен

преди 7 години

Мале мале добре ,че преди 20 години избягах от тази дьржава

fallback