Снимка: Булфото, архив
fallback

Две години пробация, всяка седмица срещи с пробационен инспектор, 2 години поправителен труд и 25% удръжка от заплатата – това е окончателната присъда за зам.-председателя на "Атака" Десислав Чуколов, реши Софийският градски съд.

Заместник-председателят на "Атака" имаше общо две присъди по дела за хулиганство, които приключиха срещу него.

Едната присъда беше 2 години пробация и 25% удръжка от заплатата за същия срок по делото за т. нар. "клекшоп" близо до НАТФИЗ.

Втората присъда на Чуколов е 6 месеца пробация за нахлуването в НАТФИЗ и последвалите спречквания с органите на реда. И по двете дела Чуколов се призна за виновен.

Припомняме ви, че Чуколов и Волен Сидеров обвиниха собствениците на магазинче за цигари на столичната улица "Г. С. Раковски" в продажба на наркотици и се държаха грубо както с тях, така и с пристигналите полицаи.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече изтърпява наказанието си пробация, на което бе осъден по делата за хулиганство в самолета и на Летище Варна, както и за скандалите пред и в НАТФИЗ. То включва полагане на общественополезен труд и срещи с пробационния служител.

Няма никакви постъпили сигнали и оплаквания, което означава, че изпълнението на мерките върви по обичайния начин, обясни пред Нова тв депутатът от "Атака" и адвокат на Сидеров по делата Явор Нотев.

Той обаче не можа да уточни къде точно се труди в полза на обществото осъденият политик.

Волен Сидеров поиска от съда да чисти паметници, например този на Съветската армия в София, който редовно осъмва боядисан. Но му бе обяснено, че пробационните мерки не може да са по избор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

А Мутрагеньо Тиквочев де го?

16

Анонимен

преди 7 години

Брей, сидеров и Чуколов са най големите престъпници. Те ограбиха "приватизираха" България. Те унищожиха достойнството на българина, те са виновни за всички беди в България и по света.

15

Анонимен

преди 7 години

Аз съм националист до мозъка на костите си, в най-добрия за България смисъл, но от това *** и другия карикатур ми се повръща. Желая им само бой, страхливи са, ще изчезнат за винаги.

fallback