Снимка: Wikipedia
fallback

Варненец е измамил германски журналист, като му е обменил евро срещу излезли от обръщение български левове. Районната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу измамника, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

На 10 септември 2015 година група немски журналисти отишли да разгледат Катедралния храм "Свето Успение Богородично" в центъра на Варна.

Пред централния вход на храма 37-годишният варненец предложил на немски журналист да му обмени пари при курс 2 лева за евро. Чужденецът дал на уличния дилър две банкноти по 20 евро и една от 10 евро, а българинът извадил от портфейла си банкнота от 100 лева.

След това германските журналисти решили да купят цветя от цветния пазар до катедралния храм. Там германецът разбрал от продавачката, че е измамен. Жената обяснила, че столевовата банкнота е излязла от обръщение и дори му показала как изглеждат новите 100-левови банкноти. Всичко това било заснето от немските журналисти, които пребивавали у нас, за да направят филм за туристически комплекс Златни пясъци, и те решили да направят собствено журналистическо разследване.

На следващия ден германъцът се върнал с колегите си около Катедралата във Варна и пред входа забелязал уличния дилър, който го измамил. Българинът бил в компанията на свой познат.

Германецът се приближил до тях и обяснил, че предния ден е измамен с излезли от обръщение български левове при обмяна на валута. По време на спора варненецът извадил десет банкноти по 10 лева и заявил, че не иска неприятности, но приятелят на уличния дилър, подразнен от спора, счупил бутилка и започнал да я размахва към журналиста.

Преводачът на немските журналисти подал сигнал до полицията и малко по-късно в центъра на Варна дилърът бил задържан. В хода на разследването на измамата варненецът не се признава за виновен.

Делото срещу 37-годишния измамник, който е с основно образование и неосъждан, е насрочено за разглеждане във Варненския районен съд за 20 юни 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

NB

преди 8 години

До bolboVне вдяваш ли ?Журналистът е дошъл да информира германските туристи за условията в България.Нека българските журналисти идат в Германия и напавят филм да ни информират може ли да бъдем измамени в Германиа.

21

Анонимен

преди 8 години

С основно образование,ама познава паричките,брейййй.........ццццццц!?

20

:/

преди 8 години

normalna postapka ot balgarin, sigurno skoro materiala shte obikoli pak vsichki novinarski emisii

fallback