Кадър: bTV

22-годишният Михаил Бериша, който във вторник нападна таксиметров шофьор с бухалка след лека катастрофа между две коли в "Люлин", няма да бъде съден за боя. Делото срещу него е прекратено поради невменяемост, съобщи "24 часа", като цитира свой източник от Софийската районна прокуратура.

Още по темата

Оттам не дадват подробности за болестта на Бериша, знае се обаче, че лежал три пъти в психиатирчната болница "Св. Иван Рилски" в Курило.

За последно е била там през 2015 година, а за първи път през 2013 година.

"Той е лежал зпри нас заради зависимост към психоактивни вещества, това момче има личностно разстройство, той е с психопатия", обясни преди дни директорът на лечебното заведение д-р Цветислава Гълъбова.

"Става дума за масивна наркотична злоупотреба, която е с рецидивиращ характер, тоест след изписване от болница той отново започва да приема наркотици. От страна на близките не сме срещнали подкрепа и разбиране, че трябва да се прекрати наркотичната употреба", каза още тя.

"Удари ме в областта на гърдите, както и в коляното и в гърба", оплака се след нападението пострадалият таксиджия Красимир Кръстев.

"Той ми отне предимството за завой и влезе в насрещното. За да избегна челен удар, и аз също навлязох в насрещната лента. След като слязох, той ме сграбчи за яката, започна да ме блъска в таксито, след което ме повлече към неговата кола. Каза ми: "Ти умираш в този случай", разказа пострадалият.

"Аз се отскубнах, през това време той отиде до колата си, взе нещо и ме удари с него. Хвана ме за ризата, след което започна да млати колата с дърво. Не мога да си обясня това нещо", спомни си още Красимир Кръстев.

Сега обаче делото е прекратено!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase