Архив: Булфото

Районният съд в Разград постанови условна присъда - една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок, на 47-годишна жена, ударила учителка на сина си.

Шехризаде Хасанова бе призната за виновна в това, че е причинила лека телесна повреда на старши учителката Румяна Мартинова, както и за извършване на непристойни действия. Обвиняемата получи и наказание обществено порицание - прочитане на съдебното решение по общинското радио в Разград.

Още по темата

На съдебното заседание обвиняемата се призна за виновна и съдът одобри сключеното споразумение между нея и Районната прокуратура, пише БТА.

Инцидентът стана на 15 март в основното училище "Никола Икономов" в Разград. Шехризаде Хасанова е ударила учителката на сина, след като преподавателката временно прибрала хилката и топчето за тенис на момчето.

Майката отишла в училището и влязла в спор с педагожката, която обяснила, че петокласникът се опитвал да я уцели с топчето и затова взела хилката, като казала, че ще я върне на родителите му. Ядосаната майка обаче се нахвърлила върху учителката с обиди, след което я ударила в лицето пред учениците.

След заседанието днес Хасанова заяви, че се срамува от постъпката си и съжалява за случилото се. "Аз бях виновна, че избухнах, но не съм го направила с някаква цел или умишлено", каза тя.

Хасанова отбеляза, че е готова да се извини на учителката, но според нея не е било правилно преподавателката да задържа чужда вещ, без да уведоми родителите. Тя обясни, че след случката синът й бил травмиран, но след като разбрал, че няма да бъде преместен в друго училище, се е успокоил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase