Снимка: архив, БулФото
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че предпочел да се споразумее с прокуратурата по делата си, защото по този начин освобождавал съдебната система за по-важни случаи и престъпления.

"Всеки ден убиват хора, възрастни жени", продължи Сидеров. - Така е по-добре за системата", посочи той и обясни, че част от процедурата е да се признае за виновен.

Oще по темата

По-рано днес съдът одобри първото споразумение на лидера на "Атака" за нахлуване в сградата на НАТФИЗ. Девет месеца Сидеров ще се среща два пъти седмично с пробационен служител. Ще му бъдат удържани и по 13% от заплатата в полза на държавата.

Софийският градски съд одобри и третото споразумение на Волен Сидеров. То е за хулиганство, извършено на 17 май 2011 г. в Батак.

Според споразумението той трябва да се среща с пробационен служител в продължение на още 8 месеца и още 8 месеца да му се удържат 13% от заплатата.

"Трябва да сте по-смирени, днес е първият ден на постите, отложете страстите. Желая ви лек и благодатен пост!", пожела покаялият се политик на журналистите.

Припомняме ви, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов сключиха споразумение с прокуратурата по обвинението за нахлуването в сградата на НАТФИЗ в края на октомври, точно в деня на местните избори, както и за хулиганство в Батак. 

"Признавам се за виновен", така отговориха Сидеров и Чуколов на въпрос на съдия Марков дали признават вината си.

Съдия Марков обясни, че присъдата влиза в сила веднага и от утре двамата ще се водят осъдени.

Софийският градски съд (СГС) обаче не одобри второто споразумение на лидера на "Атака" Волен Сидеров с прокуратурата. То беше за хулиганство пред сградата на Народното събрание през 2013 г.

Според съдия Христинка Колева предлаганото наказание - пробация за 9 месеца, било прекалено леко, освен това Сидеров е извършил и след това хулигански прояви. Делото се връща на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

teo

преди 8 години

ДЕПУТАТИ КАТО СИДЕРОВ И ЧУКАЛОВ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТИГА ДО СПОРАЗОМЕНИЕ, А ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА, ОК???

47

Анонимен

преди 8 години

Думата смирение присъствала в речника на Болен :)) На следващото дело обществено полезен труд минимум да го видим тогава като патриот. *** за едно е прав - на фона на другите мега кражби тия театри са смешни.

46

Той

преди 8 години

Все се питам защо няма един задържан за кражбата за около 5 000 000 000 лева от КТБ.

fallback