Снимка: Reuters, архив
fallback

Ефективна присъда от една година затвор наложи Исперихският районен съд на 21-годиишен младеж, откраднал блузата на момче от социален дом, съобщават от съда.

Престъплението е извършено на 4 февруари т.г. на ул."Христо Ботев" в Исперих.

Обвиняемият нападнал 16-годишно момче, което живее в социален дом и му отнел спортната блуза на стойност 20 лв., като използвал сила и заплаха.

Веднага след грабежа момчето подало сигнал в полицията и посочило извършителя, когото познавало. Нападателят е задържан, облечен с дрехата на ограбеното момче.

Обвиняемият се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата. Той ще изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

Освен това обаче подсъдимият ще трябва да изтърпи отделно и предишна присъда от 1 г. и 4 месеца лишаване от свобода, тъй като е извършил грабежа по време на изпитателния срок, наложен му за предишното деяние.

Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

Тези в Исперих като не могат да накажат силните на деня,се гаврят с клошарите за да отчетат дейност

18

Дриско

преди 8 години

Ъъъъъъъ....аз да питам, ами Христо Бисеров с евраците в Швейцария?

17

Анонимен

преди 8 години

Убиецът на студентката Вероника от Велико Търново също си има семейство, но то го е било оставило в интернат. Този същият вече беше извършил едно убийство - на същата възраст като 17-годишния убиец от Николаево.С други думи, схемата е вече изградена - някои създават деца до безкрай, ние им ги храним, а те, за благодарност, щом станат на около 17 г., започват да убиват по време на дребни кражби. Законът им дава 10-12 г. затвор, после излизат и пак убиват хора, които работят и плащат данъци.

fallback