Снимка: Булфото

12 години затвор получи 17-годишен младеж за убийството на пенсионер от село Николаево. Непълнолетният Лилко удуши възрастният мъж в имота му за три пакета кафе, обикновени вафли, чифт чорапи, мобилен телефон и 4 лева на монети. Присъдата бе потвърдена от Върховния касационен съд.

Лилко извършил зверството в плевенското село Николаево през декември 2014 г. Пострадалият Дечо отишъл да живее в село Николаево, където имал наследствена къща с двор. Лилко живеел в същото село заедно с брат си, снаха си, нейните деца и сестрите си. Той не работел, не учел, понеже бил изключен от местното училище и същата година бил освободен от интернат.

Около 14 часа в деня на престъплението осъденият минал покрай дома на пострадалия. Огледал имота и решил, че вътре няма никого и може да измъкне железа, каквито намери. Прескочил портата и тръгнал към лятната кухня.

Погледнал през прозореца, не видял никого и се промъкнал вътре. Стопанинът обаче го усетил и го дръпнал за рамото. Вместо да се стресне, наглият апаш нанесъл силен юмручен удар в шията на жертвата си. Пострадалият паднал на леглото по гръб. Тогава Лилко го стиснал в здрава хватка с лявата ръка за гърлото. Старецът се съпротивлявал и викал.

Престъпникът го пуснал едва когато спрял да се движи, а на устата му излязла пяна. После завил жертвата си със завивките, за да имитира, че е заспал. След това отишъл в съседната стая и си взел каквото намери.

Отнетото е оценено на 46 лв. След това затворил всички врати, заключил и напуснал имота. Присъдата е окончателна и приведена в изпълнение, уточняват от Апелативната прокуратура.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase