Снимка: Булфото
fallback

12 години затвор получи 17-годишен младеж за убийството на пенсионер от село Николаево. Непълнолетният Лилко удуши възрастният мъж в имота му за три пакета кафе, обикновени вафли, чифт чорапи, мобилен телефон и 4 лева на монети. Присъдата бе потвърдена от Върховния касационен съд.

Лилко извършил зверството в плевенското село Николаево през декември 2014 г. Пострадалият Дечо отишъл да живее в село Николаево, където имал наследствена къща с двор. Лилко живеел в същото село заедно с брат си, снаха си, нейните деца и сестрите си. Той не работел, не учел, понеже бил изключен от местното училище и същата година бил освободен от интернат.

Около 14 часа в деня на престъплението осъденият минал покрай дома на пострадалия. Огледал имота и решил, че вътре няма никого и може да измъкне железа, каквито намери. Прескочил портата и тръгнал към лятната кухня.

Погледнал през прозореца, не видял никого и се промъкнал вътре. Стопанинът обаче го усетил и го дръпнал за рамото. Вместо да се стресне, наглият апаш нанесъл силен юмручен удар в шията на жертвата си. Пострадалият паднал на леглото по гръб. Тогава Лилко го стиснал в здрава хватка с лявата ръка за гърлото. Старецът се съпротивлявал и викал.

Престъпникът го пуснал едва когато спрял да се движи, а на устата му излязла пяна. После завил жертвата си със завивките, за да имитира, че е заспал. След това отишъл в съседната стая и си взел каквото намери.

Отнетото е оценено на 46 лв. След това затворил всички врати, заключил и напуснал имота. Присъдата е окончателна и приведена в изпълнение, уточняват от Апелативната прокуратура.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 8 години

Мисля че в конкретния случай обесване щеше да е много по-справедлива присъда. И е задължително да бъде изпълнена в присъствието на всички работещи в БХК, като им бъде забранено да се разсейват и да не гледат.

17

Зак

преди 8 години

Дядовците по селата да се защитават с оръжия и смъртоносна сила при самозащита от нападения на дравиди. После да не викат безполезната полиция а да натоварят останките на каручката или колата и да го откарат в някоя гора където да ги заровят достатъчно дълбоко. После дравида да се води безследно изчезнал. Да не ви дреме.

16

потрес

преди 8 години

Тази авторка от БАН всъщност си е издала дисертацията под формата на книга, финансирана от МОН. Изрично е употребила израза "дивашки убийства" - дори да са такива, не бивало да се казва, че извършителите са от този етнос.Сега разбирате ли за какво се харчат парите ни? Тази е написала такива неща, защото за тях ще й кажат браво.Възмущава се и от това, че българите се възмущават от неестествено ранните ромски бракове и от това, че те не учат, не работят, чакат помощи и не внасят нищо в хазната

fallback