Бащата на насиленото момиче. Снимка: Dnes.bg
fallback

Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка. Самият той не присъстваше в съдебната зала с мотива, че е с влошено здравословно състояние. Само преди седмица екскметът бе изписан от болницата и върнат обратно в ареста. Заседанието на съда се проведе при закрити врата.

Пред Съдебната палата в Пловдив за пореден път се събраха жителите на Стрелча. С плакати те протестираха с искане за адекватно и справедливо наказание. Сред тях бе и бащата на 16-годишното момиче, за което се твърди че е изнасилено от Евстатиев.

Oще по темата

"Искам най-строгото наказание за Евстатиев. Дъщеря ми тръгна на училище, но посещава и психолог, страхува се, защото той има връзки и може да й навреди още”, разказа пред Dnes.bg бащата на ученичката от Стрелча – Георги Белухов. Той не вярва, че Евстатиев е болен.

Адвокатът на бившия кмет се въздържа от коментар относно случая, но твърди, че състоянието на Евстатиев е влошено. "Има прекаран инсулт, бъбречна криза, не е добре”, каза адвокат Минчо Бенгарски.

Не на такова мнение бяха протестиращите пред съдебната палата. Според тях Евстатиев е добър актьор и симулира, за да бъде помилван. Решението на Пловдивския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Кон

преди 8 години

Със сигурност има политическа поръчка по случая. Не слиза от страниците - а ето за Враца вече не се пише. А тук се пишат само несъществени факти. Какво е станало, поне като предположения - не се споменава, явно по поръчка, тъй като не може спонтанно независими писачи да игнорират важни факти.

7

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 14Интересно, кои петима под коментарите имат интерес да изкарат лидера на движение Русофили невинен?

6

Анонимен

преди 8 години

Да гние в ареста тая гнидa

fallback