Снимка: flickr

С 200 лева бе глобен пловдивчанин, плашил съпругата си с лудница. Делото в районния съд в Пловдив бе по Закона за защита от домашното насилие, след като на законната му половинка й прекипяло да е боксова круша, разказва "Монитор".

Последният случай на насилие, след който жената се обърнала към полицията и съда, бил на 6 октомври. Няколко месеца по-рано – през април, съпругът напуснал работа и се пропил. Оттогава датира и тормозът върху беззащитната жена, на който пряк свидетел ставало детето им.

Около 21 часа на 6 октомври м.г. мъжът отново избухнал и започнал да плаши съпругата си, че ще я изгони от жилището и замахнал към нея с юмрук. Наред с това я заключил в детската стая, обиждал я, че е селянка, гладна въшка и е луда. Заплашил я, че ще я изгони от апартамента им, че ще вземе детето, а нея ще я прати в лудница.

Когато жената се обадила на 112, агресивният мъж излязъл навън пред кооперацията. След това поискал да се върне обратно, но съпругата му хвърлила ключовете и му извикала, че няма място за него в семейното жилище.

Той отричал да е алкохолик и пред съда твърдял, че жена му има психично заболяване, което я прави агресивна, че тя провокира скандали и го гони от дома им.

При среща със социален работник детето им признало, че таткото е посягал на майката и че изпитва страх от баща си. Според съдебно-психиатричната експертиза съпругата действително страда от параноидна шизофрения, но си пие хапчетата редовно, контролът върху болестта й е добър и тя няма проблем нито да работи, нито да живее пълноценно.

По делото са били разпитани и трима свидетели, които потвърдили показанията на стресираната съпруга. Освен на глобата от 200 лева мъжът й бил отстранен от семейното жилище за 10 месеца, през които не трябвало да приближава жертвата си. Той трябва да плати и разноските по делото.

Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase