Снимка: flickr
fallback

С 200 лева бе глобен пловдивчанин, плашил съпругата си с лудница. Делото в районния съд в Пловдив бе по Закона за защита от домашното насилие, след като на законната му половинка й прекипяло да е боксова круша, разказва "Монитор".

Последният случай на насилие, след който жената се обърнала към полицията и съда, бил на 6 октомври. Няколко месеца по-рано – през април, съпругът напуснал работа и се пропил. Оттогава датира и тормозът върху беззащитната жена, на който пряк свидетел ставало детето им.

Около 21 часа на 6 октомври м.г. мъжът отново избухнал и започнал да плаши съпругата си, че ще я изгони от жилището и замахнал към нея с юмрук. Наред с това я заключил в детската стая, обиждал я, че е селянка, гладна въшка и е луда. Заплашил я, че ще я изгони от апартамента им, че ще вземе детето, а нея ще я прати в лудница.

Когато жената се обадила на 112, агресивният мъж излязъл навън пред кооперацията. След това поискал да се върне обратно, но съпругата му хвърлила ключовете и му извикала, че няма място за него в семейното жилище.

Той отричал да е алкохолик и пред съда твърдял, че жена му има психично заболяване, което я прави агресивна, че тя провокира скандали и го гони от дома им.

При среща със социален работник детето им признало, че таткото е посягал на майката и че изпитва страх от баща си. Според съдебно-психиатричната експертиза съпругата действително страда от параноидна шизофрения, но си пие хапчетата редовно, контролът върху болестта й е добър и тя няма проблем нито да работи, нито да живее пълноценно.

По делото са били разпитани и трима свидетели, които потвърдили показанията на стресираната съпруга. Освен на глобата от 200 лева мъжът й бил отстранен от семейното жилище за 10 месеца, през които не трябвало да приближава жертвата си. Той трябва да плати и разноските по делото.

Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Абе какви ги дрънкате вие тук бе? Социални помощи, инвалидни пенсии, дрън, дрън! Тук става въпрос за отношението на мъжа към жената! Ще видите вие като майката на нацията наложи закон за тоталното подчинение на мъжете от жените? Всеки мъж ще е длъжен да се подчинява покорява и не възразява на жена, която може да му нареди всичко. При неизпълнение на женска заповед от първа ръка, жената която притежава мъжа ще има право да го наказва с глад и бичуване на голо, за да се уважават жените като пол!

10

до 8, 9 и 12

преди 8 години

Тревор, не се опитвайте да обясните на психопата и социопата 8, 9 и 12 защо хората са се събрали да живеят на място и са основали държава. България е обявена за най-идиотската държава в света, чието население не знае за какво са на тази територия и какъв е смисълът на държавата. Социопатите и психопатите като 8, 9 и 12 също са за лудницата, като със своята характеропатия ще отвращават истинските луди.

9

Тревор

преди 8 години

Християните са правили това защото милостта и състраданието и любовта към ближния са основни принципи в Божието учение. Тези и други дейности насочени към социална справедливост и пренасочване на ресурсите от богатите към бедните са направили от европейските държави които са одържавили тези практики едни от най-добрите места за живеене. Затова и скандинавските държави които са социални държави и в които данъка е над 50% са едни от най-добрите места за живеене.

fallback