Пламен Петров. Снимка: БТА
fallback

Великотърновският апелативен съд потвърди наказанието "доживотен затвор" за Пламен Петров, който преби до смърт седемгодишната си дъщеря Пламена на 20 април 2014 г. в Русе. Това съобщиха от съда.

Oще по темата
Убийството бе извършено в семейния апартамент в блок "Мура" в кв. "Здравец" в крайдунавския град след избухнал скандал. Навръх Великден бащата бил безжалостно момиченцето, защото не искало да чете от учебника.

Щом детето изпаднало в безсъзнание, двамата с втората му съпруга го понесли към спешна помощ, където само констатирали смъртта.

Окръжният съд в Русе осъди бащата на "доживотен затвор" на 14 септември миналата година. Другият подсъдим - Емилия Георгиева, втората съпруга на Пламен, бе призната за виновна, че не се е притекла на помощ на момиченцето.

Тя бе осъдена на шест месеца пробация и на 150 часа общественополезен труд. Нейната присъда също е потвърдена от Апелативния съд във Велико Търново.

Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

e nema li da skubnat po dva testesa I edna dva ia4nika sled koeto da im osu4at trabite

8

Старият

преди 8 години

Чакаме те в затвора с нетърпение.

7

val

преди 8 години

Да се върне смъртната присъда аз искам да спести малко разходи на държавата. Този *** друго не заслужава. Но ако някой го убие в затвора ще е чудесно:)

fallback