Снимка: архив Булфото
fallback

Бившият зам.-шеф на ДПС и на парламента Христо Бисеров е поискал разследването за пране на пари срещу него или да бъде прекратено, или внесено в съда.

Бисеров се позовава на Глава 26 на НПК, която му дава право да поиска това, тъй като от повдигането на обвинението срещу него на 15 ноември 2013 година са минали повече от 2 години.

Същото искане е направил и доведеният му син Ивайло Главинков, с който са подсъдими по делото, пише "Правен свят".

Oще по темата

Обвинението на прокуратурата срещу двамата е, че между 13 декември 2012 г. и 21 февруари 2013 г. са извършили финансови операции с 314 529 щатски долара и 117 192 евро, за които са знаели или предполагали, че са придобити чрез престъпление.

След първоначално повдигнатите обвинения, това за прането на пари не беше включено в обвинителния акт, с който Бисеров беше пратен на съд през пролетта.

Бившият депесар беше даден на съд за три престъпления - неплатени данъци в особено големи размери (близо 19 000 лева), нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата пари (около 700 000 лева) по сметки в Швейцария.

На 1 декември състав на СГС с председател Снежина Колева оправда бившия зам.-шеф на парламента по всички обвинения.

В хода на делото стана ясно, че съдебната поръчка до Швейцария за разкриване на банкова тайна за сметките на Бисеров не е изпълнена.

От Швейцария първо заявиха, че искането на българските власти е непълно и затова не отговарят, а накрая са отказали да я изпълнят, защото според тяхното законодателство, в случая с бившия депутат няма извършено престъпление.

Прокурорите Боряна Бецова и Дойчо Тарев обаче бяха категорични, че ще протестират присъдата, защото събраните доказателства били достатъчни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 8 години

Най добре го наградете.предатели смешби

21

МАЯ

преди 8 години

МРЪСНО * КАК С Е УСМИХВАШ САМО ПОДМОЛНО.........ЯСНО ТИ Е ВСИЧКО НАЛИ ЧЕ НЯМА ДА ТЕ ОСЪДЯТ ПЛАТИЛ СИ СИ ДОСТАТЪЧНО! НО ИМА ГОСПОД АКО НЕ СИ ЗАБРАВИЛ ПОДМОЛНИКО!

20

Анонимен

преди 8 години

Добре дошъл в безкрайната сапунка, наречена българска правосъдна система! Всички вие като теб забъркахте кашата в която живеем всички. Все пак в твоето положение се съмнявам много зор да видиш, още повече пък да бъдеш осъден...

fallback