Снимка: Булфото, архив
fallback

Мъж от Лом бе осъден задочно за съпружеско съжителство с 13-годишно момиче. Освен съжителството, детето е станало й майка след като е имало редовни полови контакти с 29-годишният осъден, съобщиха от Съдебната палата в Лом.

Присъдата е 7 месеца затвор условно с петгодишен изпитателен срок. Тя не може да бъде обжалвана, тъй като е сключена след споразумение между обвиняемия и прокуратурата.

Пред съда Живко И. призна вината си и обяви, че с малката булка се харесали преди близо година и заживели на съпружески начала, без да правят официална сватба и да сключват брак.

От Съдебната палата уточниха, че това дело далеч не е единствено и подобни случаи се разглеждат всеки месец. Делата обикновено завършват с налагане на глоби или с условни присъди, тъй като магистратите избягват да пращат в затвора провинилите се мъже.

Тази практика е наложена от факта, че семействата с малолетни или непълнолетни майки живеят в бедност и изпращането на бащата в затвора ще лиши бебето от прехрана и доходи, уточниха от палатата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

Културни особенности на етноса .... моля БХК веднага да осъди държавата в Хага, Страсбург, Ватикана и Ереван

13

Анонимен

преди 8 години

Ха познайте етноса!

12

анонимна.

преди 8 години

А сега кой от двамата -майката или бебето ще получават детски?! Майката до 18 г ще народи още 2-3 чаавета за наша сметка относно издръжките без да е вложила капка труд.Ще има и права и привилегии, а нормалните български майки , които и работят и се грижат за децата си понякога не получават и детски.Сега БЧК ще ги гушне под крилото си и за тях ще има всичко необходимо, а за нормалните българси майки не.Къде е правдата?! Стига сме ги дундуркали.

fallback