fallback

Румяна Ченалова е привлечена като обвиняема по длъжностно престъпление по случая "Соло“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Тя е разследвана от специализираното звено "Антикорупция".  През 2012 г. в качеството си на длъжностно лице като съдия в Софийски градски съд и председател на състав в Наказателно отделение на СГС Ченалова не е изпратила частния протест на Софийска градска прокуратура срещу определение на СГС. Решението на СГС отменяло мярката "задържане под стража“ на подсъдимия Илиян Тодоров, обвинен по случая "Соло".

В частния протест е направено и искане за налагане на ограничителна мярка на същия – забрана за напускане пределите на страната.

Ченалова е имала 7-дневен срок, в който да изпрати на Софийския апелативен съд наказателното дело по случая "Соло“, заедно с частния протест на прокуратурата. От нейното бездействие е бил облагодетелстван Илиян Тодоров.

Разследващите смятат, че това е довело до "сериозно накърняване на авторитета на съда и разколебаване на доверието на гражданите в него". Спрямо Ченалова по това производство прокуратурата е взела мярка за неотклонение „подписка“.

През 2013 година в момента, в който присъдата на Илиян Тодоров беше потвърдена и от последната инстанция стана ясно, че той не може да бъде открит, за да бъде отведен в затвора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Kiki

преди 8 години

Bravo ,samo taka

13

пука им

преди 8 години

Изобщо не им пука, просто пряват схеми да си оправят парите и се изнасят , а децата са си уредили както не биха могли ... същото е с ексметовете, пример на Варна.... семейството му живее в Швейцария....

12

Анонимен

преди 8 години

Нищо чудно,а и вероятно ще отиде на гости на Веска Меджидиева в ЮАР да носи много здраве от нас,простолюдието!

fallback