Снимка: архив, Булфото

От 2005-а до днес Волен Сидеров успя многократно да се забърка в редица скандали, за които сега ще Ви разкажем.

Още не изминала и една година от политическата му кариера и през пролетта на 2006 г. на магистрала "Тракия" се разиграва истински екшън с елементи на "атентат". Тогава шофьорът на Волен Сидеров наби студент. Според прокуратурата депутатът се опитал да го измъкне от наказание, карайки съпартиеца си Павел Чернев да поеме вината. Основната причина - не искал да се разбира, че го вози криминално проявеният Любомир Бакърджиев.

Липсата на обективен и независим очевидец на склоняването към лъжесвидетелстване е водещата причина Софийският градски съд да оправдае Сидеров, става ясно от мотивите към присъдата, след като националистът бе разследван две години, от 2006 г. до 2008 г. При това дело той остана без имунитет.

През февруари 2010 г. Волен Сидеров е арестуван на летището във Франкфурт заради скандал на борда на самолет на авиокомпания "Луфтханза". От германската полиция съобщиха, че Сидеров е бил пиян, вдигнал скандал и обидил на расистка основа екипажа на самолета. Във въздуха той влязъл в конфликт, хвърлял храна и нарекъл стюардесите "расистки" и "арийки". Разследване на инцидента у нас нямаше, нямаше и в Германия, след като националистът се извини за грубото си поведение.

Септември, 2013-та – депутати от "Атака" се забъркват в пиянски скандал в ресторант в Брюксел. Служител на ресторант "Къщата на лебеда" обяви, че националистите влезли вътре в "доста нетрезво състояние". Въпреки желанието им да бъдат разположени на една и съща маса в заведението, заради невъзможност, българските народни избраници били разпределени на различни. В един момент от вечерта персоналът на заведението забелязал, че членове на групата се изнизват един по един "все едно отиват да пушат цигара". Осъзнавайки че българската делегация се опитва да им погоди класическия номер на "туриста в края на отпуската", от персонала на заведението успели да догонят един от последните излизащи и да му представят сметката. Платили, но... скандалът стигна и до нас.

Януари, 2014 г. - отново скандал, свързан с полет. На самолета от София за Варна избухва спор между лидера на "Атака" и френски дипломат. В скандала се въвлякоха и пътници, наложи се и полицията да се намеси. По време на скандала пострада леко и полицай. Според прокуратурата скандалът е провокиран от Сидеров и спътниците му. Лидерът на "Атака" пък твърди, че е станал жертва на скалъпено обвинение. Но и тук остана без имунитет.

За да стигнем до тази година, когато националистът атакува клекшоп в близост до НАТФИЗ, като обвини продавачите, че в магазина се продават наркотици. Установено бе, че Сидеров и дясната му ръка Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицаи при изпълнение на службата им задължения. Главният прокурор Сотир Цацаров им поиска имунитетите, те не си ги дадоха, но депутатите им ги отнеха.

Дни по-късно, в края на изборния ден на 23 октомври, националистът нахлу в НАТФИЗ да търси актьори-конспиратори. Вилня, но бе изваден от полиция, отнесе и круше от минувач (шефът на будишо федерацията Камен Попов), на който му преля чашата. На следващия ден Сидеров обяви, че е можело да бъде убит. Обвинител №1 отново им поиска имунитета, но този път придружено с искане за задържането на Сидеров и Чуколов. В "12 без 5", преди парламентът да гласува свалянето на депутатската им защита, двамата сдадоха имунитети си, а днес вече са и задържани, както настоя Сотир Цацаров. Само от съда сега зависи за колко време двамата ще търкат нара в следствието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase