Снимка: Булфото, ахрив

Българка и грък поискаха от съда в Гоце Делчев да признае за родено детето им, което проплакало в домашна обстановка.

Българката работила в Гърция от години и там заживяла на семейни начала с местен мъж от село в община Нея Зигни. В началото те пазели в тайна интимните си отношения, защото жената била с мюсюлманско име и за тамошния църковен канон това било неприемливо. През 2012 г. обаче забременяла, а приятелят й обещял, че ще признае детето, пише "24 часа".

На Коледа бременната българка получила силни болки и раждането започнало. Тя имала намерение да роди у нас, защото в Гърция нямала здравни осигуровки. Контракциите обаче я изненадали и не била в състояние да пътува. Поискала да я откарат в гръцка болница, но мъжът й отказал. Довел възрастна жена, която помагала на много бременни да родят вкъщи.

Така бебето им се родило в домашни условия. Родителите го отглеждали, но не се сетили, че то трябва да има някакви документи. Снабдили се с такива по-късно от гр. Серес, в които пише, че момиченцето е родено на 29 октомври 2012 г. Поискали удостоверяване на факта и от нашия съд.

Магистратите обаче отхвърлиха молбата, защото открили редица противоречия в разказа на майката за случката. Оказало се, че в средата на ноември 2012 г., докато е била в България, социални работници се срещнали с нея по повод делото й за развод с първия мъж. Тя посочила, че е бременна във втория месец от грък, с когото живее на семейни начала.

Съдът е категоричен, че биологично е невъзможно през ноември да е бременна във втория месец, а на Коледа да е родила живо и здраво дете. По същия начин е нелогично в гръцкия акт за раждане да е написана датата 29 октомври, а да се твърди, че 57 дни по-късно се е родило бебето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase