Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутата му Десислав Чуколов заради среднощния екшън скандал в центъра на София постъпи в деловодството на парламента още вчера, но депутатите ще решат съдбата му, след като приключи почивката, която си дадоха преди местните избори на 25 октомври.

Oще по темата

Председателят на парламента Цецка Цачева пък вече е пратила писма на Волен Сидеров и Десислав Чуколов за постъпилите искания, както и за възможността да се запознаят с тях, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Исканията са заради разследването от прокуратурата на хулигански действия на двамата. То започна след като в нощта срещу събота Сидеров и Чуколов станаха герои в инцидент в центъра на София. Тогава лидерът на "Атака" и депутатът му предизвикаха проверка за контрабанда в магазинче, а собствениците му ги обвиниха, че са се саморазправили с тях.

Според Правилника за организацията и дейността на Народното събрание разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутат винаги се дава от Народното събрание, когато то е в сесия, а от председателя на парламента – само по време на парламентарните ваканции.

Въпреки че парламентът няма да заседава две седмици заради изборите и чак на 28 октомври ще се събере на заседание, официално не се води във ваканция, така че Цачева не може да вземе решение дали да свали имунитета на депутатите.

Тъй като парламентът е в сесия, постъпилите на 12 октомври 2015 г. искания от главния прокурор ще бъдат разгледани от Народното събрание в срок не по-рано от 14 дни след постъпване на искането съгласно разпоредба на Правилника за работата на Народното събрание.

Дотогава пък Сидеров и Чуколов могат да подадат писмени съгласия в деловодството за падане на имунитета им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 8 години

и ние у перник сме с Атака. дори и без сидеров, атака ще пребъде!

39

ТИКВОЛАНДЕЦ

преди 8 години

Пенете се колкото искате ! Варненци 70% сме с Атака независимо от всичко ! Така че драги ми американчета - поздрав за вас: F$CK YOU ALL СОРОШОПЧЕТА ! \m/ FOREVER !

38

Arkada6

преди 8 години

Bolen ot grupata na agentite ne ne Be6e zlaten prbst a Be6e sreden prbst I za teb I za men I za tsqla Bblgariq.Do kato ne izlezne edna ne natsionalisti4eska a natsionalna obidinena partiq da na oBedini nas vsi4kite(vij kakvo e kazal Levski a taka I Ataturk za Bblgariq)taka 6te se naglejdame na podlite Agenti ot DS.

fallback