Снимка: архив Булфото

Близките на Вероника Здравкова считат, че не всички виновни за смъртта на студентката са наказани. Това каза минути след като стана ясна присъдата на убиеца на младата жена нейната първа братовчедка - Галина Крумова, предаде Агенция "Фокус".

Според нея виновни за трагедията са и тези, които са допуснали районът на жп гарата да е неосветен и необезопасен. На второ място тя спомена онези, които са допуснали рецидивистът Илиян Здравков да бъде на свобода. По думите й това са лицата, "които са допуснали със своето бездействие да се стигне до този трагичен инцидент", посочи още Галина Крумова.

Тя допълни, че семейството е имало много въпроси, отправени към Илиян Здравков, но съкратената процедура, по която се разглеждаше делото, не им е позволила да ги зададат.

"Основният от тях беше къде е оръжието на престъплението. Бяха намерени всички или достатъчно доказателства, но оръжието не е намерено. Всъщност, и сега, когато се прочете и обвинителният акт, и когато бяха представени доказателствата, се говореше за брадва, тесла или мотика. Това са предметите, които бяха изброени като евентуално оръжие. Вторият въпрос беше защо го е направил", каза още Крумова. Галина Крумова заяви, че тя и семейството й няма да спрат да търсят справедливост по случая.

По-рано днес съдът във Велико Търново реши Илиян Здравков да получи 30 години затвор за убийството на Вероника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase