Снимка: Булфото, архив

На акушерката Емилия Ковачева, която съдът остави в ареста днес, ще бъдат повдигнати нови обвинения за нанасяне на телесни повреди и на други новородени, обясни прокурорът от Софийската градска прокуратура Николай Христов, цитиран от БНР.

Още по темата
Данни, че тя е малтретирала и други деца освен Никол, която едва не уби, са били установени при прегледа на записите от охранителните камери в "Софиямед".

Той бе нареден от директора, след като в средата на април стана ясно, че по време на дежурството си Емилия Ковачева е нанесла поне осем удара по главичката на новородената Никол.

На още три дежурства, освен на това, на което Никол едва не е била убита, се вижда на записите как Ковачева удря по идентичен начин новородени.

Става дума за нейни дежурства в периода 17 март - 17 април, защото графиците в "Софиямед" се пазят като архив само месец назад.

Така няма как да се получи отговор на въпроса, практика ли е било Емилия Ковачева да усмирява новородени с ръце или с бебешки бутилки, какъвто беше случаят с Никол.

Не се знае точно и кои са децата, на които тя е нанасяла удари, защото експертизата от записите е била готова едва през август.

Сега по нея предстоят разпити и идентифициране на децата и предприемане на съответните действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase