Снимка: Булфото, архив

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста 30-годишния Борис Петров, обвинен за побоя над 67-годишния Красимир Иванов в Борисовата градина. Тежкият инцидент стана на 22 юли.

Според магистратите на този етап има достатъчно доказателства, че Петров е извършител на побоя. Тезата на обвинението е подкрепена от показанията на пострадалия Красимир Иванов и двете му внучета, които са разпознали обвиняемия като извършител.

Още по темата
Борис Петров заяви пред съда, че не отговаря на описанието на извършителя на това "наистина укоримо деяние" и поиска да излезе от ареста.

Един от доводите на съда да остави Петров в ареста днес беше, че срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство в Съдебната палата, съобщава БТА. На 6 август, когато Софийският градски съд гледаше мярката му за неотклонение, той репликираше съдебния състав, защото отказа да го освободи от ареста. Според прокуратурата в съдебната зала Петров е отправил обидни реплики и е имал непристойно поведение спрямо съдебния състав.

Пред журналисти адвокатът на обвиняемия Мария Глушкова определи това обстоятелство като абсурд и заяви, че на Петров не е предявено такова обвинение. Тя добави, че на обществото е вменено, че той е извършител на деянието в нарушение на презумпцията за невиновност.

В началото на заседанието стана известно, че майката на Борис Петров е изпратила жалба до главния прокурор, омбудсмана и редица други институции, че правата на сина й са нарушени. В нея жената посочва и, че ще сезира Европейския комисар по правата на човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase