Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Разград осъди на 13 години и четири месеца затвор 36-годишния Илиян Илиев от разградското село Стражец за убийството на съпругата му.

Още по темата

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор, съобщават от съда.

Мъжът уби на14 февруари тази година в село Дряновец 33-годишната си съпруга Валентина Илиева по особено мъчителен начин. Двамата съпрузи били на гости на племенник на мъжа. Домакинът излязъл, за да отиде до разградската болница, където жена му раждала. Около 19.00 ч. между мъжът и 33-годишната му съпруга избухнал скандал, заради желанието на жената да замине на гурбет в чужбина.

Илиев я убил с особена жестокост чрез нанесени многобройни силни удари с чук и ютия по горната част на главата. Освен това я душил с две парчета кабели от ютия и с заряден кабел на мобилен талефон.

След убийството той се върнал в дома си в родното си село Стражец, обадил се на племенника си и му признал за престъплението.

Делото се гледа по съкратеното производство, тъй като подсъдимият призна всички факти, изложени в обвинителния акт, се посочва в мотивите към присъдата.

Подсъдимият ще трябва да плати и по 100 000 лева обезщетение на двете си деца и по 80 000 лева на родителите на починалата, за причинените неимуществени вреди в резултат на престъплението.

Осъден е също да заплати в полза на държавата разноски по делото на досъдебното производство от 5 499.95 лв. и 14 400 лв. държавна такса върху уважените граждански искове.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase