Арестуваната Йорданка Христовска. Снимка: Нова тв

51-годишна шивачка бе задържана преди дни с още 4 жени на граничен пункт "Капитан Андреево" с 60 килограма хероин.

Йорданка Христовска бе арестувана при митническа проверка на автобус, пътуващ от Истанбул към България.

Дрогата тя получила в Истанбул и разпределила в общо 5 раници. Четири от тях дала на спътничките си, но при митническа проверка на багажа, хероинът е открит, а шивачката и останалите жени са арестувани.

Оказва се, че тя далеч не е единствената с криминално досие в семейството. Брат й Иван Подгорски е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

Владо - бащата на наркотрафикантката, е на 81 години. Казва, че 41 години бил леяр. Взима 440 лева пенсия. Живее скромно, гледа прасета, овце, сади зарзават, който продава. На него се паднала и грижата за двете деца на сина му Иван Подгорски-Володка, регистриран за кражби.

По думите му дъщеря му се полакомила за много пари и затова станала наркотрафикант. И въпреки тежката констатация, бащата все пак брани своите деца - лоши приятели тикнали по лош път и Иван, и Йорданка.

"Многото пари правят много беди, дъщерята се полакоми за печалба и тръгна по лошия път", каза той пред Нова телевизия.

"Много ми е тежко", споделя дядо Владо, но разбира, че каквото и да прави, срамът пред съседите и познатите остава. Той не знае нищо за обявения за издирване свой син, макар че чува различни слухове за него - че живеел охолно, имал коли, къщи и пари, но не знае, дали това е истина.

Дядо Владо смята, че синът и дъщерята тръгнали по лош път, защото попаднали на лоши приятели. Специално за дъщерята той е категоричен, че е била лакома, взимала кредити и за да ги изплати, се решила да стане наркотрафикант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase