Снимка: архив, Булфото
fallback

Окръжният съд в Ловеч осъди на 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим Хуриет Сюлейманов, убил на пътя трима младежи през м.г.

Мъжът е признат за виновен за това, че на 5 май 2014-а около 9.00 часа, на главния път София - Русе, между Луковит и село Петревене, навлязъл е в лентата за насрещно движение, без да е изпреварвал или заобикалял друг автомобил.

Oще по темата

Сюлейманов се е движил с превишена скорост и е причинил смърт по непредпазливост на Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова и средна телесна повреда на Иван Иванов. Избягал е от местопроизшествието и е направил опит да се укрие.

Според съда извършеното деяние представлява особено тежък случай и затова присъди максималното наказание, предвидено в закона.

Сюлейманов трябва да плати и разноските по делото, както и за направените експертизи.

От обвинителния акт стана ясно, че подсъдимият никога не е имал свидетелство за управление на МПС, а шофира от 18 години. Наложени са му и 12 присъди от общ характер, повечето от които за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Днес той не успя да чуе лично своята присъда, тъй като е обявен за общодържавно издирване и делото се гледаше в негово отсъствие.

От прокуратурата поискаха на Хуриет Сюлейманов да бъде издадена европейска заповед за арест. Тя може да бъде издадена, след като присъдата влезе в сила.

Служебният адвокат на Сюлейманов Петър Цолов заяви, че ще обжалва в установения 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. Той изложи смекчаващи според него вината обстоятелства и поиска присъда под 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Всеки, който навлиза в насрещното платно просто ей така, е наясно, че насреща се движат коли и за мен това не е непредпазливост, това е нарочно деяние. Ежентуален сблъсък е логическо следствие. Който не може да го предвиди, значи има проблеми с логическото мислене и не трябва дори да получава книжка. Дори може би няма да може да завърши 4-ти клас, ако има проблем с логическото мислене на такова елементарно ниво. Абе *** накратко казано и то от наглите. Такива трябва да гният в затвора!

9

анонимен

преди 8 години

доживотна без право на замяна всичко друго е порнография

8

Анонимен

преди 8 години

Щом някакъв мишок убива трима и бяга безпроблемно, след като са го хванали, то не виждам как някой политик ще влезе в затвора. Вече имам чувството, че съдиите и прокурорите и на 5 лв подкуп са съгласни, щом куцо и сакато избягя и то при такива тежки престъпления.

fallback