Милко Стоянов остава в ареста. Снимка: Булфото

Варненският окръжен съд остави в ареста 25-годишния Милко Стоянов, обвинен в опит за убийство и за блудство с дъщеря си Станка. Детето, което е на година и девет месеца, е настанено в университетската болница в крайморския град с тежки поражения и е в кома.

Още по темата

За да остави в ареста Стоянов, съдът се съобрази със събраните до момента доказателства по случая. Сред тях е съдебномедицинската експертиза, която е установила десетки увреждания по тялото на детето, част от които са отпреди 10 дни.

Освен това по случая са разпитани много свидетели, които са дали показания за системния тормоз, на който обвиняемият е подлагал семейството си.

Според съда независимо от чистото си съдебно минало, Стоянов "е с изключително висока степен на обществена опасност заради нечовешкото насилие над собственото му дете и не бива да остава на свобода, защото може да се укрие или да извърши друго престъпление".

Ако той обжалва определението на Окръжния съд, ще се яви пред Апелативния съд на 9 юни.

За семейството на Станка се знае, че са от ромски произход, а 22-годишната майка наскоро се е върнала от Франция и отново се събрала с мъжа си Милко. Роднините разказват, че той често й посягал.

Полицията продължава работа по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase