Герго Гергов. Снимка: архив, Булфото

Тричленен състав на Софийският апелативен съд възстанови на работа отстранения през август м.г. от поста видински кмет Герго Гергов. Това съобщи специално за БТА говорителят на АС - София Борислава Радоева.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

Още по темата

Мярката е гледана от тричленен съдебен състав – докладчик Христина Митова, председател Вера Цветкова и член съдия Таня Грозданова.

След три поредни съдебни дела и отхвърляне на искането за възстановяване на поста, последното от които в Софийски градски съд , от днес Гергов е възстановен на работа.

Кметът бе отстранен от поста си през август миналата година по искане на Софийска градска прокуратура след съвместна акция на новосформираното звено за борба с корупцията и ДАНС.

Герго Гергов бе обвинен, че умишлено е нарушил служебните си задължения по Закона за обществените поръчки с договор за доставка на храни в бюджетните учреждения и е нанесъл на Общината щети за 150 хиляди лева.

Срещу него бяха повдигнати и обвинения заради открити в дома му антични монети и патрони, за които няма разрешително.

Гергов на три пъти обжалва наложената му мярка "отстраняване от длъжност кмет", но и трите пъти съдът отхвърли това искане. Така се стигна до днешното окончателно обжалване пред Апелативния съд -София, който възстанови на работа кмета на Видин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase