Герман Костин. Снимка: bTV

Софийският градски съд остави в ареста за постоянно Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита Леонтиев, стана ясно от среднощно заседание на съда. Съдията мотивира решението си със събраните доказателства, както и с мотива, че обвиняемият е опасен за обществото и може да се укрие.

Прокуратурата твърди, че смъртта на Никита, който бе намерен в куфар край Пасарел, е настъпила между 8 и 10 февруари. По кърпа, с която е било увито тялото на детето, е намерено ДНК на Костин, твърдят още разследващите.

Още по темата
Повече от седем часа вчера защитата на Костин се запознаваше с материалите срещу него, събрани в 10 тома.

В съдебната зала стана ясно, че Костин е пребивавал и в Афганистан, а разлседващи обяснили как той можел да разглоби пистолет за секунди.

Според данни, събрани до момента, Костин се похвалил дори, че е ветеран от Афганистан, където бил заповядал да бъдат избити жителите на цяло село заради неподчинение, съобщава БТА.

Защитата на руснака обаче твърди, че Костин не е бил в България в момента на убийствата, а по кърпата има ДНК от още двама неизвестни към момента човека.

Както Dnes.bg съобщи, в края на миналата седмица прокуратурата повдигна обвинение на руския гражданин Герман Костин за убийството на петгодишния Никита, който беше намерен в куфар край Пасарел.

Прокуратурата разполага и със записи от камери на АПИ, които са заснели как Костин се придвижва с автомобила си към мястото на престъплението. Неговият мобилен телефон също е бил засечен в района на престъплението, посочи Арнаудова.

Мотивите за убийството все още не са ясни, а Костин не признава вината си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase