Снимка: Булфото, архив
fallback

Окръжна прокуратура - Пазарджик привлече като обвиняем Цветан Пъков за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-годишния Петьо Гевечанов.

Oще по темата

На 14 април в Панагюрище, Пъков умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата - управлявал е лек автомобил с превишена скорост в населено място и е блъснал движещия се с колело Петьо, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Бизнесменът е шофирал със 100 км/ч при инцидента, разказаха очевидци пред bTV.

Той има множество нарушения - от 2003 г. насам има 12 съставени акта и 8 фиша, като четири от тях са за превишена скорост.

Обвиняемият Цветан Пъков е осъждан през 2012 г. за опит за унищожаване на чуждо имущество.

Той е задържан с прокурорско постановление до 72 часа и прокуратурата ще внесе искане за постоянното му задържане под стража в Окръжния съд в Пазарджик.

Оказа се, че Цветан Пъков и бащата на блъснатия и убит Петьо са били приятели, той често пиел кафе на автомивката, която е собственост на бащата на 6-годишното дете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

до 33, част 2

преди 9 години

С думи прости, колкото по-бързо е карал, толкова по-зле за него, защото толкова повече е нарушил закона.Колкото по-бавно е карал, пак зле за него - тогава излиза, че е пълен инвалид в шофирането.... и защо въобще има книжка тогава?

29

до 33

преди 9 години

Аз достигнах до същия извод и без да съм свидетел на карането на тоя ***. Достатъчен е 1 калкулатор и 1 гугъл.Фактите:1. Детето е било влачено 70 метра, като за тия 70 метра не се забелязва спирачен път.2. Времето за реакция да натиснеш спирачката варира от под 1 секунда (при опитен, отговорен и внимателен шофьор, какъвто този очевидно не е) до фрапантните 3.5 секунди.3. 100 км/ч = 27.7778 м/с. Ако тоя е карал със 100 км/ч, значи му трябвали 2.5 секунди за реакция.

28

гица

преди 9 години

Да се моли да не е вдигал паяка колата на някой съдия.Щото моята е вдигал защото беше с пловдивски номер в Пазарджик.

fallback