Снимка: БТА

Екип от следователи уточнява броя и кръга на хората, пострадали при срутването на хотел във Варна, обяви главният прокурор Сотир Цацаров преди началото на Висшия съдебен съвет.

"Съвместно с МВР - прокуратурата извършва оглед на място", добави Цацаров и посочи, че към момента липсват каквито и да е писмени данни за броя, а и въобще за хората, които са работили на обекта.

Главният прокурор добави, че се уточнява дали има още хора, които биха могли да бъдат сред развалините, на базата на показания на техни близки, дошли на мястото, след като роднините им не са се завърнали след края на работния ден.

Още по темата

Цацаров заяви, че предимство се дава на аварийно-спасителните действия, но следователи проверяват и работата на всички по веригата, които са свързани със строежа на рухналия хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден".

Обвинител №1 подчерта, че на този етап няма нужните данни, за да се каже дали във фирмата се е работело незаконно.

По повод на разследването в КТБ главният прокурор заяви, че може би и днес кръгът на обвиняемите ще бъде разширяван и уточняван.

Попитан дали е възможно управителят на БНБ да не е знаел какво се случва в КТБ, Цацаров заяви, че не оневинява, нито предрича съдбата на управителя на БНБ, но Законът за БНБ дава самостоятелност на банковия надзор, с каквато малко централни банки разполагат.

"Банковият надзор на практика е автономна държава в държавата според конструкцията на нашия закон", каза Сотир Цацаров.

По повод на разследването срещу бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, главният прокурор заяви, че до края на деня от прокуратурата ще пуснат съобщение, което да информира докъде е стигнало разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase