Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Пловдивският окръжен съд увеличи присъдите на двама по делото за измама с екскурзии от сайт за колективно пазаруване, съобщи пресслужбата на съда.

Oще по темата
Венелин Качаков, Георги Пасев и Георги Христов от фирма "Еврохолидейз" ЕООД са измамили 157 души с обещания за евтини пътувания до Малдивите и са ги ощетили с общо 265 969 лева.

Обявите за екскурзиите са били публикувани в сайт за колективно пазаруване. Хората си купили ваучери, но впоследствие офисът на "Еврохолидейз" бил затворен и те разбрали, че са измамени.

Измамата бе извършена в периода от юни до август 2011 г., а потърпевшите са от 20 български града.

Първоначално Качаков, който се представял за финансов директор на "Еврохолидейз", и Пасев бяха осъдени от Пловдивския районен съд на по 4 години лишаване от свобода.

Пловдивският окръжен съд увеличи наказанието на двамата с по шест месеца, като Венелин Качаков ще изтърпява присъдата си при първоначален строг режим, а Пасев - при първоначален общ режим. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Третият подсъдим - Георги Христов, който е бил управител на "Еврохолидейз", беше осъден на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Той не е обжалвал наказанието, а присъдата му не е протестирана от прокуратурата и е влязла в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 9 години

"КукУво лято" г-жо Йорданова, идва от кукувица! Аман от неграмотни ***!

4

Анонимен

преди 9 години

STE GI PUSNAT DODINA ZA DOBRO POVEDENIE I ZAPOCVAT DRUGA IZMAMA

3

Анонимен

преди 9 години

ще ги върнат парите ама друг пътс такъв съд като нашия схемата е ясна, крадеш колкото можеш след това излежаваш 3-4 годиники и после си на свобода с пари. Да не говорим, че докато тече делото голяма част от тези годинки са си минали.

fallback