Петко Петков. Снимка: БТА
fallback

Невинен съм и ще го докажа, обяви стрелецът от Лясковец Петко Петков на влизане в съда.

Първото заседание по делото срещу него започна при засилени мерки за сигурност в Окръжния съд във Велико Търново.

Обвинението срещу Петков е за това, че на 14 март миналата година, предумишлено, по начин и със средства, опасни за живота - полуавтоматична ловна карабина "Arsenal" и полуавтоматична едноцевна пушка "BAIKAL", е направил опит да умъртви повече от едно лице - шестима полицейски служители, като единият от тях - Емил Шарков, е загинал.

Oще по темата

Мъжът е съхранявал незаконно оръжие и боеприпаси, за което също му е повдигнато обвинение.

В рамките на предварителното изслушване ще бъдат чути всички страни по делото и ще бъдат предявени гражданските искове.

"Ще докажа, че съм невинен. Невинен съм. Напълно съм невинен и ще го докажа", извика Петков преди заседанието.

Делото се гледа при закрити врата, тъй като в материалите по него има секретни документи, свързани с работата на баретите.

В съда присъства бащата на убития командос Емил Шарков, който е частен обвинител и предявява иск за 80 000 лева кръвнина, съобщи bTV.

"Да бъде благодарен, че не е роден в държава, където за убийство на полицай безапелационнно се полага смъртна присъда", заяви майката на Шарков - Ваня Рибчева, която също дойде за заседанието.

Адвокатът на Петков пък напомни, че обвиняемият е невинен до доказване на противното - с влязла в сила присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 9 години

1. Притежава незаконно оръжие.2. Не просто посяга, УБИВА полицай.3. Създава опасност други да бъдат ранени.При тези провинения в САЩ му лепват доживотна и го отсвирват, ако въобще го оставят жив. На никого не му дреме кого и от какво е защитавал. Там има закони и се спазват. Нямаш право да посягаш на полицай, бе. И точка. Никой не те пита невинен ли си, виновен ли си. Затова и полицаите там имат респект.Искам ефективна присъда. Хайде със здраве.

51

мемом

преди 9 години

А до колкото на Петко Петко е абсолютен невинен но нали трябва да има наказан най лесно е да е Петко беззащитен, беден, а не който им заповядал 5 часа сутринта да атакуват дома им. Аз съм сигурен че ако бяха позвънили на вратата им 10:00 часа сутринта Петко щеше да предаде пушките те никога и не са им го поискали. Тръгнали са да са изкарат на герои в медиите и после да ги наградят тези барети и шефа им но УВИ! ! !

50

memom

преди 9 години

Ах гадини мръсни сте вие. Всичко правите за пари не ви е срам. Сега се борите да им вземете и апартамента на старицата. Държавата даде голяма сума на съпругата на Емил Шарков. Тя веднага с една част от парите си купи BMW 5 серия последен модел. Такава кола ли и отива ? Преди с Емил каква кола караха? Сега и баща му излиза и иска 80 000 лв. как не ги е срам пред обществото. Вместо да излезе и да каже СМЪРТНА ПРИСЪДА И НИЩО ДРУГО. За какви пари говорят тези ненормални починал е сина им.

fallback