Снимка: архив Булфото

Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, може до часове да напусне ареста. Днес изтича 8-месечният срок, в който той може да бъде държан в ареста.

Още по темата
Миналия месец Апелативният съд в Пловдив остави Рашков зад решетките, но стана ясно, че след като изтече срокът, той ще излезе от ареста, припомня bTV.

Рашков беше задържан през лятото заради участие в организирана престъпна група  Срещу него има повдигнати три обвинения. Две от тях са за притежание и незаконно пренасяне през границата на силно действащо отровно вещество - 501 г живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ.

Цар Киро е обвинен и за неправомерно притежаване на бронзови и сребърни монети, археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

На 20 февруари състав на Окръжен съд - Пловдив постанови постоянна мярка "задържане под стража" за Рашков. Защитата му пък настояваше за друга мярка с аргумента, че здравето на цар Киро е силно влошено заради диабет и сърдечно заболяване.

Предстои делото на Цар Киро да се поема от спецпрокуратурата, която има правомощия отново да го задържи.
На последната мярка за неотклонение адвокатите на Рашков поискаха и отвод на целия съдебен състав. Това обаче също им беше отказано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase