Сотир Цацаров. Снимка: архив, БулФото
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че не възприема асоциирането на българските магистрати с "кошница ябълки". Чрез прокурорския пресцентър Цацаров отговори задочно на френсия посланик Ксавие дьо Кабан, който пита в социалната мрежа "Туитър": "Боряна Бецова каква ябълка е?".

Бецова е магистратът, който отказа да образува дело срещу депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му. Отказът беше в отговор на сигнал от преди година от "Протестна мрежа", припомня БНР. Тя е и наблюдаващ прокурор, който проверява четирима активисти на "Протестна мрежа".

Проверката срещу Асен Генов, Антоанета Цонева, Николай Стайков и Константин Павлов е по сигнал на собственик на електронен сайт и обхваща твърденията на подателя на сигнала относно източниците и размера на техните доходи.

Няма основание да се счита, че подателите на сигнали, включително и посочените по-горе лица, имат своеобразен имунитет, когато сигналът е подаден срещу самите тях, завяват от прокуратурата.

Цацаров посочва, че автор на този образ (за гнилите ябълки - бел. ред.) е именно посланик Дьо Кабан. При така наложилото се сравнение ще следва да се заяви ясно в същия тон. Боряна Бецова не е "гнила ябълка". Тя е прокурорът, който ще внесе обвинителен акт срещу бившия народен представител и председател на правната комисия по дело с висок обществен интерес, заявява Цацаров, визирайки делото срещу Христо Бисеров.

Обвинител номер едно заявява категоричната си позиция, че стои зад всеки прокурор и следовател, който изпълнява законовите си задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ДАН

преди 9 години

До Анонимен..............И СИ И ВЯРВА.........А,НАРОДА???????????

21

Анонимен

преди 9 години

френската гнила ябълка , много се е взел на сериозно , че може да е последна инстанция , на правосъдната система , а американците веднага нададоха вой , в защита на свойте протежета , на които им дават добри пари , за да водят антибългарска политика , а предатели България е имало , за които за няколко среберника , ще продадат и собствената си майка . Какво лояо има да се проверят и тях , има ли нещо за криене , та се плашат от проверка , ако всичко е нормално , тогава не трябва да се притесняват

20

Анонимен

преди 9 години

Бецова може и да не е, но Цацаров е!!!

fallback