Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото
fallback

Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по обвинението за длъжностно присвояване.

Прокуратурата може да протестира решението пред Върховния касационен съд, съобщи БНР.

Oще по темата
Според обвинението Цветанов неправомерно се е разпоредил разследваният бивш антимафиот Орлин Тодоров, бивш ръководител на БОП - Велико Търново, да получи над 50 хиляди лева заплати и обезщетения.

На първа инстанция през май миналата година бившият вътрешен министър беше оправдан по това дело.

Преди около месец Цветанов беше оправдан и по делото срещу него за незаконно подслушване от Софийския градски съд. Това стана няколко часа след като прокуратурата се отказа от обвиненията срещу зам.-председателя на ГЕРБ заради промени в Закона за МВР и Наказателния кодекс, приети миналата година.

Бившият вътрешен министър обаче е с потвърдена осъдителна присъда от Софийския апелативен съд от 4 години затвор по така нареченото дело за шестте „Не“. Решението на втора инстанция също може да се обжалва пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 9 години

Цветанов , няма да бъде осъден затова хвърлят прах в очите когато правят уж нещо в СГС

18

бай Петко

преди 9 години

"Радост в къщи", ама ...за малко.

17

Жоро

преди 9 години

Какво ли не опитват червените за да отслабят Борисов и ГЕРБ, но няма да успеят, дори с техния човек Цацата!Искат да разсипят Цветанов, но и той се оказа корав ;)Що не ревете къде са Галеви, Бисеров и останалите крадци?

fallback