Снимка: архив Dnes.bg
fallback

Шестима от групата, обвинена в проповядване на радикален ислям у нас, поискаха мярката им „задържане под стража“ да бъде променена. Това съобщи пред „Фокус“ Маринела Георгиева от администрацията на Окръжен съд – Пазарджик.

Oще по темата
Един от поискалите преразглеждане е и Ахмед Муса, сочен за организатор на групата. Освен него за друга мярка са настояли и Ангел Симов, Стефан Димитров, Стефан Александров, Светослав Манчев и Ерджан Смаил.

Само Александрина Ангелова не е поискала такава промяна.

Ахмед Муса и останалите от групата бяха арестувани при акция на ДАНС в Пазарджик на 25 ноември миналата година. При операцията бяха арестувани над 20 човека, но в ареста попаднаха седем.

Те са обвинени за участие в нелегална група, създадена за проповядване на антидемократична идеология и разпространение на идеите на „Ислямска държава“.

Съдебното заседание по искането за промяна на мярката ще бъде в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 9 години

Поредния ислямистки хитрец помагащ на други да се бият за правата вяра.Той разбира се и тия около него само прибират комисионна. Сигурно за него всевишния има други планове.Пуснете ги на свобода и ще им спретнем много нещастни случаи.Понеже смъртното наказание е забранено.

28

надзирател

преди 9 години

Групата на Муса иска в Шератон и джихадиски да им сервират уиски . Там щели да са наблизо до централата на ДПС и ще ползват телефони и компютри . Нали са и те терористи .

27

защо

преди 9 години

не спазвате правилата на евроатлантиците?

fallback