Петър Москов. Снимка: Булфото, архив

Заради зачестилите случаи на нападения над медици от "Спешна помощ" ще бъде създаден пряк канал за комуникация между екипите на главния прокурор и здравния министър, когато такива нападения бъдат регистрирани. За това са се договорили на среща днес здравният министър Петър Москов и главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от пресцентъра на обвинението.

Още по темата
Двамата са се договорили и за изготвяне на проект на Споразумение между прокуратурата и Министерството на здравеопазването, където да бъдат включени констатирани от медицинския одит нарушения, които да бъдат разследвани от държавното обвинение.

Документът ще бъде подготвен от работна група, съставена от прокурори и служители на Министерството на здравеопазването.
 
Само преди седмица се случи поредното нападение над лекар. Тогава двама млади мъже посегнаха на медик от столичната болница „Света Анна“.

В края на декември пък в Перник бяха регистрирани два случая над насилие над лекари.

При единия пострада медик от Центъра за спешна медицинска помощ, който беше нападнат от съпруга на починала жена от ромски произход.

Преди това в Пернишката болница бе задържан пиян младеж, който се опитал да удари медицинска сестра и се нахвърлил върху дежурния лекар.

На 14 декември мъж, отново от ромски произход, нанесе средна телесна повреда на д-р Божидара Пеевска, медицински специалист в Неотложна помощ - Раковски.

В началото на декември беше нападната от роми във Врачеш д-р Ирина Маринова от Спешна помощ, което предизвика гнева на Москов и той обяви, че линейки няма да влизат в ромските махали, докато не бъде гарантирана сигурността им.

Това пък провокира ДПС да поиска оставката му, а по-късно да заговори и за вот на недоверие, който обаче, както стана ясно, няма да бъде подкрепен от нито една друга политическа сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase