Алексей Зелов. Снимка: БТА

Окръжният съд в Плевен даде ход на делото за подкуп срещу бившия заместник-кмет на плевенската община Алексей Зелов, съобщиха от съда. Процесът ще продължи днес и утре и се гледа при закрити врата поради използваните на специални разузнавателни средства.

Още по темата
Зам.-кметът с ресор "Финанси“ Алексей Зелов беше задържан на 22 април в сградата на общината в Плевен при специализирана операция на ДАНС. Срещу него е повдигнато обвинение от Софийска градска прокуратура за получен подкуп от 4000 лева.

Днес започна разпит на свидетелите, които са 10. Явиха се и от фирмата, която има договор за поддръжка на общественото осветление и според представителите на която Зелов е поискал подкупа.

Преди началото на процеса подсъдимият заяви, че категорично не се признава за виновен и все още "към днешна дата не му е ясно в какво е обвинен", съобщи БТА. Смятам, че фиаското, което претърпя първият обвинителен акт, който бе върнат от съда, ще последва и втория, защото няма кой знае каква разлика между двата, каза Зелов. Вярвам, че обективната истина ще възтържествува благодарение на съда, допълни той.

Негов защитник е адвокат от Софийската адвокатска колегия Теодора Гинчева. Председател на тричленния съдебен състав е съдия Мариан Иванов.

Ако бъде признат за виновен, Зелов го очаква затвор от три по 10 години. След като бе задържан, той престоя пет месеца в ареста, а в момента е с наложена мярка "подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase