Снимка: архив, БулФото
fallback

Софийският апелативен съд прекъсна заседанието си по делото срещу бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, защото подсъдимият се почувствал зле. Очаква се след почивката Златанов да даде обяснения пред съда.

По-рано беше приета частично експертизата на вещото лице Валери Костадинов, работил по тефтерите на Филип Златанов.

Пред журналисти Костадинов обясни, че никога не е виждал два тефтера, а е работил само по един, който е бил черен на цвят. Той изрично уточни, че е работил само по оригинал на документите, а не от ксерокопия, предаде БТА.

Oще по темата
В съдебната зала обаче стана ясно, че Валери Костадинов е подписал протокол в следствието, от който става ясно, че е работил от ксерокопие на ксерокопията на тефтера. Пред магистратите той обясни, че този протокол му е даден да го подпише и допълни, че не е обърнал внимание какво подписва.

Валери Костадинов заяви, че първоначално решил да работи по версия, според която в тефтера на Филип Златанов е писала бившата депутатка от ГЕРБ Искра Фидосова. Впоследствие обаче, след като взел сравнителен анализ от Златанов, Валери Костадинов се убедил, че почеркът в тефтера е единствено на Златанов.

Попитан кой му е дал да подпише протокол в следствието, че експертизата е правена по копие от ксерокопията, Костадинов отговори риторично, че това е онзи "Кой, който всява смут". Той обаче поясни, че в изготвянето на почеркова експертиза може да бъдат използвани и ксерокопия, защото се изследват само двигателни навици.

Именно фактът, че старото му заключение по досъдебното производство е направено по ксерокопие на ксерокопие, а не по оригинал, доведе до отхвърляне на новата експертиза, за която Костадинов обясни, че е ползвал предишната си работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

мишо бирата

преди 9 години

Златанов, скоро ще си видим май.

19

до винету

преди 9 години

Прав си Винету. Всичко е дело но ***...както Буда, Цецко Честния, Цецка Партийната и цяла кохорта от ГЕРБ, които са били най-верните другари на БКП - то за да бъдат партийни секретари и ДС-ри. И тези комунизи избрали най-преданите като горепосочените и ги научили на мръсните номера с подслушванията, изнудването, източването на еврофондовете, контрабандата, изнасянето на пари в офшорки и кво ли не с което унищожиха България!

18

Винету

преди 9 години

До 15. Сам ги е писал, но под заплахата и диктовката на Бриго Аспарухов. И понеже сега това ще стане ясно, Бриго си ги самооткрадна. Поредната скалъпена история, тип балон, която е имала за цел да дискредитира ГЕРБ.

fallback