Октай Енимехмедов. Снимка: Булфото, архив
fallback

Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд, с което Октай Енимехмедов беше оправдан по обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган.

Oще по темата
Енимехмедов обаче остава с присъда за закана за убийство и извършване на непристойни действия в размер на три години и шест месеца затвор.

Решението на Апелативния съд може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд.

Както Dnes.bg писа, на 12 май тази година СГС оправда Октай Енимехмедов по обвинението за опит за убийство, като основният му аргумент беше, че той не е можел да причини смъртта на Ахмед Доган.

Нападението над почетния председател на ДПС стана на Националната конференция на ДПС на 19 януари 2013 г.

На 26 февруари Софийският градски съд осъди на 3 години и 6 месеца Октай Енимехмедов, като призна за виновен за закана за убийство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

нормално този е човек на доган

13

Анонимен

преди 9 години

Да натисна спусъка на 30см от главата ти пък било и с газов пистолет,после ще видим дали ще оживееш.В САЩ един латинос се опита да обере квартално магазинче,с пластмасов пистолет-играчка.Присъдата му беше 20 години затвор.Много искаме демокрация,ама с това правосъдие сме на векове от нея.Демокрацията е не само блага,а законо.Много строги закони,които трябва да са еднакви за всички.

12

Анонимен

преди 9 години

тоя съдия що не си заложи тиквата и ако газовия пищов не засече да видим какви ще са последствията.не било опит.***.

fallback