Снимка: архив БТА
fallback

Сoфийски градски съд осъди на доживотен затвор Николай Русинов – Чеци за убийството на Яна Кръстева.

Така делото приключи на първа инстанция три години след зверското убийство на младата жена. Яна Кръстева бе открита обезобразена в Борисовата градина в София в началото на юли 2011 година.

Oще по темата

Русинов ще трябва да излежава присъдата при първоначален строг режим. Освен доживотния затвор, Чеци трябва да плати 300 000 лева на родителите й, както и 12 000 лева държавна такса. 

По време на днешното заседание прокуратурата поиска най-тежкото наказание заради жестокостта на убийството и заради неговия умисъл. Сред мотивите, с които обвинението призова за доживотна присъда беше и фактът, че Яна е била жива дълго време преди да почине от задушаване и да изпита „нечовешка болка и страдание“.

По време на делото стана ясно, че Яна и убиецът й са се срещнали в столично заведение в нощта на 8 юли. След това Чеци я изнасилва и я оставя мъртва в Борисовата градина. Защитната теза на Николай Русинов беше, че сексът с младата жена е бил доброволен, а тя е била жива, когато той я е напуснал.

Защитата на Чеци пък поиска оправдателна присъда. Адвокатът му Иво Найденов обясни, че според него доказателства срещу Русинов не били достатъчни за осъдителна присъда. След обявяването на присъдата той нарече решението на съда емоционално.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

А?

преди 9 години

До АнонименУвлякъл се малко викаш......

21

Бай Георги

преди 9 години

До Бай СтавриПознавам Бай Ставри , човека е строг, НО справедлив!

20

За чийй да го раним

преди 9 години

"Адвокатът му Иво Найденов обясни, че според него доказателства срещу Русинов не били достатъчни за осъдителна"Е тогава излиза , че при всяко убийство , изнасилване и др. престъпления , за да е достатъчно трябва да има най-малко двама полицаи свидетели , един прокурор и един съдия на мястото където ще се извърши , за да посочат конкретния човек , но и тогава ще се намери някой да каже,това не е достатъчно.А и защо доживотна,а не разстрел?Защо да го храним това прасе,като не става за ядене?

fallback