Снимка: Булфото, архив

Председателят на Върховния касационен съд /ВКС/ Лазар Груев настоя да има поне един задържан за отправените бомбени заплахи към сградата на Съдебната палата в София.

Още по темата
Той коментира, че многократно досега са се състояли редица разговори и предложения за решаване на този въпрос, съобщи БТА.

Една от идеите предвиждала преместване на трамвайната спирка, която се намира на гърба на Съдебната палата. Това е било коментирано с общината, но досега няма резултат.

Груев припомни и друга идея и тя е, че е необходимо да се обособи зона за сигурност около сградата на Съдебната палата, в която да не могат да спират всякакви автомобили.

Според него действията на съдебната охрана са станали по-бързи и така проверките за всеки сигнал приключват в рамките на час-два.

Последната заплаха за поставено взривно устройство бе отправена тази сутрин малко преди 9.00 часа от жена, която се обадила на тел. 112 и казала, че ще има много жертви. Два часа по-късно и след проверка сградата на Съдебната палата беше отворена, но десетки дела бяха отложени. Сигнал за бомба беше подаден и вчера следобед, като Съдебната палата остана затворена до 16.30 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase