Снимка: Булфото, архив
fallback

Районната прокуратурата в Пловдив иска най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража" за арестуваните от разбитата престъпна група, която изготвяла фалшиви сирийски документи за самоличност.

Николай Ингилизов, наблюдаващ прокурор по делото, съобщи, че до момента на обвиняемите са повдигнати обвинения единствено за документни престъпления, тъй като Районната прокуратура няма компетентност да повдигне по-тежки обвинения.

До момента на лицата не са повдигнати обвинение за заплаха за националната сигурност, обясни той.

Според него има вероятност делото да бъде прехвърлено в Специализираната прокуратура в София или в Окръжна прокуратура в Пловдив заради мащаба на извършената измама.

Както Dnes. bg писа преди два дни полицията в Пловдив разби организирана престъпна група, която изготвяла фалшиви сирийски документи за самоличност.

Документите за самоличност е трябвало да бъдат изнесени в Турция, където да бъдат продадени на лица от трети страни, които впоследствие да се представят за сирийски граждани, след което да поискат статут на бежанци.

„Лицата, участващи в схемата са провели предварително две срещи за уточняване на детайли по изготвянето на сирийски паспорти. При първата среща купувачите са отказали паспортите, тъй като не са били доволни от качеството им. След като са направени необходимите корекции, при втория опит купувачите останали доволни от качеството на паспортите”, коментира тогава главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

boss

преди 9 години

Казвам се Кирил Крумов Лукаров продал съм много фалшиви документи в Италиа Парма Милано сега започнах и в Швеция,*** полиция не ме и търси! Все пак съм родом от Краиница(Дупница)

1

anonimen

преди 9 години

toya asparux sterev e ot selo komuniga

fallback