Волен Сидеров. Снимка, архив: Булфото
fallback

Софийският градски съд не даде ход на делото срещу Волен Сидеров за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство. Причината е, че лидерът на "Атака" не се яви в съда днес.

Обвинението срещу него е за инцидента на 6 януари т.г. по време на полет от София за Варна, когато той влезе в конфликт с френското културно аташе. След кацането на самолета пък се стигна до сблъсък с един от пътниците, както и със служител на реда, който е бил ударен.

Oще по темата
Причината за неявяването на Сидеров е, че той не е получил препис от обвинителния акт в установения от закона 7-дневен срок, за да се запознае с него и да подготви защитата си. В съда не се яви и редовно призованият полицай от МВР Варна Костадин Колев, който получи лека телесна повреда.

Адвокатът на Сидеров Явор Нотев поиска следващото заседание да бъде след 5-и октомври заради предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Съдът определи нова дата за делото - 15 октомври от 10.30 часа, когато ще бъде направен втори опит да му бъде даден старт.

Ден след инцидента прокуратурата обвини Сидеров в хулиганство и лека телесна повреда, нанесена на полицай. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата. В знак на съпричастност съпартийците му показно хвърлиха заявления за отказ от депутатска защита на председателя на Народното събрание.

Делото срещу националиста е в съда от началото на април, но започва едва сега заради имунитета, който той получи заради участието си в листата на "Атака" на евровота.

По обвинението за хулиганство Сидеров е заплашен с наказание до пет години лишаване от свобода. По обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до три години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Атакист

преди 9 години

До ПАРТИЯ = МАФИЯ 42Виж сега Волен няма вина за трагични случаи като тебе, които не виждат по-далеч от 10 см от антенките си, които са неспособни да сглобяват цялата картина на нещата, емоционални и лесни за манипулиране са от медии и ухилени пожарникари, и които смятат че всички останали хора са на нивото им и всичко се върти около подкупи и лични интереси.

37

Кирчо

преди 9 години

Една крадлива клика - това е Атака. Направиха пари момчетата на гърба на народа. Видяха свят, че и любониците им се ублажиха. Но народа наш има последната дума. дано и прокупатурата си свърши работата не за измисления случай на летище Варна, за финансовите им дела.

36

АНТИОВЦА

преди 9 години

До АТАКИСТКакъв атакист си ти бе ШИЛЕ! Да сте чували за законите на КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДИКТАТУРА, която гласи; "На децата на РЕПРЕСИРАНИТЕ, да не им се дава образование и да биват отстранявани от училище"? Млъкни бе ***, какво ми се фукаш с някакъв си болшевишки възпитаник, Сидеров, който НЕ Е ВИДЯЛ НИЩО ЛОШО ОТ ВРАГ 1 на българската нация, ЧЕРВЕНИТЕ ***!

fallback