Снимка: архив Булфото
fallback

24 часа след ареста на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, Окръжната прокуратура в Пловдив му повдигна обвинение за контрабанда на живак. Разследващите са установили, че силно действащото отровно вещество е било държано и транспортирано от Рашков с цел търговия.

Oще по темата
Рашков беше арестуван вчера във връзка с досъдебно производство за трафик на дрога. По него бяха задържани трима души, в които бяха намерени 2,7 кг амфетамини. Тогава прокуратурата съобщи само, че има данни за съпричастност на Цар Киро към тримата.

Днес говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева обяви пред Dnes.bg, че на 10 юли без знанието и разрешението на митниците Рашков е пренесъл през граничен пункт „Капитан Андреево” 501,5 грама живак.

Веществото е поставено под разрешителен режим и забранено за износ съгласно Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси и Закона за опазване на околната среда.

Кирил Рашков е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до Окръжния съд за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за извършеното от Рашков е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от 20 хиляди до 100 хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 9 години

дайте го на турците да го осъдят

40

НФБ

преди 9 години

До KASPINAЦАР КИРО=ЦАР СИМЕОН КОГУРБОТСКИКАКВИ СА ТЕЗИ ТИТЛИ БЕ ***..

39

Иван

преди 9 години

Х. Методи за масово отравяне на гоите:1. По пода да се разлива ЖИВАК, например когато се напуска жилище.2. Средства за масово поразяване да се прилагат в общите кухни, столове или на обществени места, където се събират гои.3. Да се превърне България в технологична боклукчийница на развитите страни.Извадката е от: Програма за изтребване на българския народ Приета на московския ционистки конгрес 1988 г.

fallback