Георги Христов и Венцислав Върбанов. Снимка: архив Булфото
fallback

Близо половин месец след като съдът освободи от ареста поради липса на доказателства тримата мъже, обвинени за опит за убийство на Делян Пеевски, прокуратурата прекрати досъдебното производство. Мотивът й е "поради недоказаност", съобщи БТА.

Трима души бяха задържани и обвинени за деянието - Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев.

Oще по темата

На 14 юни след 72-часовото задържане прокуратурата поиска те да останат за постоянно в ареста. Софийски градски съд обаче ги пусна без каквото и да е мярка за неотклонение и каза, че няма доказателства за опит за убийство.

Въпреки това обвинението протестира това определение, но по-горна инстанция - Софийска апелативна прокуратура, оттегли протеста.

Главният прокурор Сотир Цацаров също коментира и заяви, че няма каквито и да е доказателства за опит за убийство и призна, че са сгрешили.

Така на 19 юни САС окончателно остави и тримата на свобода, като прекрати производството по мярката им за неотклонение, но те останаха с обвинение за опит за убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

новинар

преди 9 години

А колко хубво звучи новината: Тази нощ в престрелка загинаха Пеевски, Василев, Минев и Доган. В бързината да даде интервю Борисов се задави от собствената си слюнка и издъхна на място.

2

vesko02

преди 9 години

Вместо Пеевски убиха банката.

1

Алекс

преди 9 години

И сега няма ли да му отворят на Дебелян едно дело за материални и морални щети от следствието? Защо свинчо да може да възбужда дела само по подозрение, след като и най-малоумния прокурор знае че дело се завежда само при доказателства?

fallback