Сотир Цацаров. Снимка: Булфото
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров се оплака преди заседанието на ВСС, че прокуратурата „се превръща в един универсален сапун за пране, с който всички искат да си мият ръцете”.

„Ние се превръщаме в универсален сапун за пране, с който всеки се опитва да си мие ръцете. Защо направихте нещо сега, защо го направихте по-рано, защо не го направихте. Може би, ако нищо не направим, след една година някой ще зададе въпроса - защо не направихте нищо”.

Oще по темата
Думите му дойдоха като коментар на скандала между банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски и всички проверки, които държавното обвинение започна в тази връзка.

„Не ви ли омръзна на вас самите цялата тази сага? Не омръзна ли на обществото всичкото това – размяна на заплахи за убийство, размяна на смс-и с неизвестен подател, но всеки предполага кой е, и най-вече размяна на сигнали”, риторично попита той.

„Извинявайте много, но тя прокуратурата не може да си свърши работата от сигнали, които се разменят между Делян Пеевски и Цветан Василев. Хайде стига с този абсурден смс-театър!”, призова той.

"Това е една сага, която съвсем умишлено се поставя от героите й в центъра на общественото внимание", заяви още главният обвинител и призова да не се създава паника у хората.

„Ние не си задаваме въпроса адекватна ли беше държавата в "Аспарухово" или някъде другаде, ние си задаваме въпрос какво е написал Цветан Василев на Делян Пеевски или Пеевски на Василев, коментира Цацаров.

Той даде и оценка на ситуацията с наводненията в "Аспарухово", като заяви, че според него случилото се е "провал на държавата".

Главният прокурор уточни, че все още няма фициално искане за каквото и да е от прокуратурата в Австрия, след като Василев подаде сигнал, че е готвено покушение срещу него.

Цацаров обясни, че Цветан Василев ще бъде призован да даде показания чрез адвоката си. Ако не се яви, ще бъде призован по силата на международната правна помощ.

Главният прокурор определи публикации в медиите, според които е образувано досъдебно производство за източването на КТБ, като нарушаващи закона за кредитните институции. Според него това били слухове, чиято цел била увреждането на съответна банка.

Цацаров заяви, че ръководството на БНБ действа в нормална координация по отношение на разследването на подуправителя на банката Цветан Гунев и добави, че ръководството на БНБ предприема максимално адекватни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Пералната

преди 9 години

ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ-Е МНОГО УНИВЕРСАЛНА-ТУК СьМ САГЛАСЕН

14

Diko

преди 9 години

Цацата е човека на Доган, затова само дебелее и не прави нищо смислено!

13

Jordan

преди 9 години

Пеевски се държи нагло, но проблемът не е той, а този който го създаде и допусна да стигне до толкова високо в политиката. Цацаров също си има същия покровител, така че тримцата с Пеевски в момента си управляват държавата. Сещате ли се кой е този човек? Точно този, който държи юздите в политиката за последните 10 години.

fallback