Сотир Цацаров. Снимка: Булфото
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че няма никакви доказателства, че тримата мъже, задържани миналата седмица, са се опитали да убият депутата от ДПС Делян Пеевски и призна, че задържането им в ареста е било грешка.

Преди неговото изявление от прокуратурата съобщиха, че обвинението се е отказало да протестира освобождаването им. След като Софийският градски съд освободи Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев заради липса на доказателства, те остават на свобода окончателно без мярка за неотклонение.

В разпространеното съобщение от прокуратурата изтъкват, че след анализ е преценено, че няма никакви доказателства за това да е налице обосновано предположение за опит за убийство.

„Може да се говори за предприети действия, които са свързани евентуално с опити за организация на нерегламентирано проследяване, на нерегламентирано установяване на местонахождението и движението на въпросното лице, но в никакъв случай не за действия, които са свързани с опит за убийство”, каза Цацаров.

На въпрос дали не е късно да бъдат обективни, главният прокурор попита: „Не е ли по-добре да си признаем грешката, отколкото всичко това да продължава”.

„Според мен в делото няма каквито и да е доказателства за опит за убийство. За да има убийци, трябва да има убити. Слава Богу убити няма, следователно няма и убийци. Честно е да кажем, ние сгрешихме, отколкото да кажем - убити няма, но има убийци”,  заключи Цацаров.

Той  обясни, че досъдебното производството е започнало по неотложност, т.е първото действие по разследването е било осъществено от МВР, след което прокуратурата е била сигнализирана за действията на полицията.

По-късно обаче вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че всички действия на МВР по разследването на опита за убийство на Делян Пеевски са били под ръководството на прокуратурата.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров посочи, че разследването е започнало след сигнал с конкретни данни за подготовката на тежко криминално престъпление. Той уточни, че всички използвани специални разузнавателни средства са били разрешени от съдия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 9 години

Цаца, ще имаш доказателства когато гръмнат прасето нема се забавим, след 01,10,2014г. почва лова на едър дивеч, ами я кажи ония дребния заек Бисеров къде е, и ко прайм, че току виж се наложи да го гърмим по среде лето????? И кажи на Майчето да си скатае няколко топа костинбродски бюлетини, че след изборите ще и трябва много тоалетна хартия!!!!!

14

бай Иван

преди 9 години

То и досъдебното производство за Костинбродските бюлетини започна по НЕОТЛОЖНОСТ, ама там все още не си признавате грешката. Догановата тояга, вече разбрахме се казва НЕОТЛОЖНОСТ. Хвърляш по неотложност бомбата, после викаш сбърках, ама инак ще ми падне главата.

13

Анонимен

преди 9 години

Откъде ще има.Цял народ разбра,че си е чиста манипулация.Накрая и прокуратурата разбра. Тя все разбира със закъснение.Когато разбира, разбира се.:)Последствията все са за нас. Тези дето се облагодетелстват,винаги са недосегаеми.Имаме си "чудна" съдебна система. Много бърза,когато трябва да защитава тези,дето са на власт.Те май никога не са се сменяли. Така,де.Корумпирани политици,корумпирана съдебна система...Мафията си има държава.Бедни, бедни Македонски...Революцията изяжда децата си.Винаги ли

fallback