Делян Пеевски. Снимка, архив: Булфото

Близо два часа депутатът от ДПС Делян Пеевски беше на разпит в Столичното следствие. На излизане той обясни, че явяването му е както по сигнала на "Протестна мрежа", така и за готвеното покушение срещу него.

Още по темата

Пеевски отрече да е началник на съдебната власт, като това се доказвало с решението на съда, който освободи от ареста тримата задържан, които бяха обвинени за опита на покушението срещу депутата.

"Протестна мрежа" е корпорaтивна организация, която служи на Иво Прокопиев, каза Пеевски. Той изрази надежда Прокопиев да бъде извикан в следствието, тъй като срещу него е "пускал много сигнали".

Пеевски поиска в следствието да бъде призован и друг човек, който в момента не е в страната. Депутатът обаче отказа да говори с имена.

Адвокатът на единия от задържаните за опита за убийство на Пеевски - Николай Хаджигенов, бил приятел на лицето, което не е в България, посочи още депутатът.

В събота Софийският градски съд пусна без мярка за неотклонение и тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase